Trafiksäkerhetspolicy

Svärdsjö IF Fotbolls trafiksäkerhetspolicy

Föreningen ska med hjälp av tränare, ledare, föräldrar samt aktiva medverka till att samåkning till match och träning främjas för att på så sätt minska belastningen på miljön. Bilförare bör ha innehaft körkort i minst två år när samåkning till- och från föreningsaktiviteter sker. Alla tränare, ledare, föräldrar, aktiva samt anställda inom föreningen ska på ett så trafiksäkert sätt som möjligt transportera sig till och från föreningens aktiviteter och anläggning.

Föreningens medlemmar bör använda sig av hjälm vid cykling till och från anläggningen. Hastighetsbestämmelserna ska följas liksom övriga trafikregler samt att moment i körningen som kan öka risk för olyckor så som omkörning undviks. Användning av mobiltelefon utan handsfree-funktion får inte ske under körning, däremot är handsfree tillåtet. Bilbälte skall användas vid alla resor och bilen får inte transportera fler personer än det finns bilbälte för. I anslutning till anläggningen skall fordon beakta låg hastighet för att minimera olyckor. Fordonet ska vara godkänt av Svensk Bilprovning samt inneha godkända däck beroende på årstid. Last (väskor och bollar mm) ska alltid vara väl förankrade så att ingen skadas vid hastig inbromsning eller olycka. Vid aktivitet som bedrivs i föreningens anda under mörkare årstider skall reflexväst användas.

Uppdaterad: 25 JUL 2019 12:34