Vi jobbar för en jämställd framtid

20 MAR 2020 22:50
I måndags träffades jag och Camilla Tyllström i klubbis för att arbeta vidare med föreningens jämställd- och inkluderingsarbete.
  • Skapad: 20 MAR 2020 22:50

Vi tycker att Svärdsjö IF i många delar är helt jämställt, framför allt när vi tittar på exempelvis  fördelning av träningstider och ekonomi. Det finns dock delar där vi vill ta några steg framåt, när det kommer till beteende, språkbruk och inkludering. Vi har några punkter vi ska arbeta med framöver, vilket omfattar bl.a. beteende och språkbruk sinsemellan, förebygga mobbning, och hur vi ska inkludera fler i vår familj. Dessutom ska vi titta på hur vi behöver förhålla oss till Barnkonventionen som är lag sedan 1/1 2020.

Arbetet består av bl.a.

• Fokus på att fotboll ska vara först och främst ROLIGT, detta ska föras ut på föräldramöte, tränarträffar, träningar mm.
  • Hur vi ska bete oss mot varandra
  • Öka andelen kvinnliga tränare/ledare
  • Tränarträffarna ska innehålla en lärande del
  • Översätta inbjudan till Fotbollsskolan på fler språk

Detta ska vara ett ständigt pågående arbete, som ska utveckla vår förening så att alla känner sig välkomna, trygga och sedda. Alla är välkomna att komma med insikter och synpunkter, så vi kommer framåt i detta överlevnadsprojekt.