Svärdsjö IF - en jämställd förening?

12 SEP 2019 21:29
Det råder stor fokus på jämställdhet idag och samhället förändras långsamt mot att bli alltmer jämställt, men det går alltför sakta i många lägen. Denna diskussion måste idrottsrörelsen, och där ingår såklart Svärdsjö IF, också bli en del av.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2019 21:29

Vi inom föreningen måste lyfta fram jämställdhetsfrågorna, vilket också görs också i allt högre grad och vi måste fortsätta arbeta i den riktningen. Jag hoppas och tror att vi åtminstone resursmässigt har kommit ganska långt, exempelvis när det gäller fördelning av träningstider, ledare etc. Tyvärr är det ofta så att om man inte ser problemet betyder det att man själv ÄR problemet, och så kan mycket väl vara fallet även hos mig. Jag inbillar mig inte att jag är bättre än någon annan, men jag vill gärna göra vad jag kan för att utvecklingen ska gå i rätt riktning.

För att lyfta blicken och få nya glasögon att se genom, så måste jag, styrelsen, ledare, aktiva, föräldrar och alla andra som har del i vår verksamhet, fundera på hur det ser ut runt omkring oss. Behandlar vi alla lika? Är alla välkomna i våra lag oavsett kön, ålder, sexuell läggning, etnicitet etc? Har vi ett acceptabelt språk mot varandra? Är vi schyssta mot lagkompisen, motståndarna, åskådarna, den som står i kiosken? Om vi hör eller ser något vi inte tycker är OK, kan vi säga ifrån?

Som ni märker är det många frågor som ställs och jag kan bara svara för egen del, och inser att jag måste bli mycket bättre på att ifrågasätta delar hos både mig själv och vår verksamhet. Varje resa börjar med ett steg och detta får bli början på min resa till bättre insikt. Jag kommer lyfta dessa frågor på ett mer konkret sätt, utan att tro att varken jag eller övriga inblandade är experter på området, men vi startar resan i alla fall. Jag vet att föreningen inte är perfekt, men vi strävar alltid efter att bli bättre. Målet är att alla som deltar i Svärdsjö IFs verksamhet ska känna sig välkomna, och kan delta på ett tryggt, jämlikt och inkluderande sätt. Alla är välkomna att delge oss sina synpunker på vår verksamhet, och komma med kreativa idéer hur vi ska fortsätta den resa vi hoppas ni vill vara med på. Vi syns på IP

Jimmy Linnér