Ledarförsörjning i fokus

27 OKT 2019 17:45
Vi fortsätter redovisa enkätresultatet en liten bit i taget, och denna gång vi på ledarförsörjningen
  • Skapad: 27 OKT 2019 17:45

När vi tittar på resultatet från enkäten så kan vi överlag vara mycket nöjda, det är generellt sett ett bra betyg föreningen får. Det finns dock vissa delar som vi måste jobba på, och dessa områden ska vi försöka förbättra bit för bit.

Ledarförsörjningen och en plan för detta får dåligt betyg av våra ledare, och där nästan hälften svarar att de inte vet om vi har någon plan för detta. Tyvärr har vi varit dåliga på denna punkt, dvs. vi har ingen nedskriven plan och vi behöver ha bättre framförhållning för att rekrytera ledare. Vidare kan vi bli bättre på att ge nya tränare/ledare en bra introduktion inför sitt uppdrag.

Med detta som bakgrund ska vi se över rekryteringsprocessen. Ett arbete har inletts med att skapa en ledarpärm, som ska innehålla de delar vi tror är bra att veta när man kommer som ny ledare till Svärdsjö IF. Pärmen ska vara ett levande dokument som förändras efter behov. Vidare kommer föreningen att driva frågan om utbildning lite hårdare, där vi ser att utbildning skapar tryggare och mer motiverade tränare då man har en grund att stå på. Sist men inte minst ska vi ha tränarträffar med en fast agenda, där vi vill att en punkt ska vara en lärande/utvecklande del.

Det här är bara en del för att förbättra för våra ledare, gamla som nya, och vi kommer fortsätta redovisa andra delar framöver. Med er hjälp är slutmålet att vår verksamhet ska bli ännu bättre, för att på så sätt vara attraktiv för fler. Alla synpunkter mottages tacksamt.

/Jimmy Linnér