Härmed förklarar jag Coronakoman avslutad!!

24 SEP 2021 07:35
Missförstå mig rätt, vi ska fortsätta HÅLLA AVSTÅND, TVÄTTA HÄNDER OCH HÅLLA UT, men det är dags att titta framåt. höja blicken och fundera på hur vi håller våra barn, ungdomar och oss själva aktiverade.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2021 07:35

Jag liksom många med mig känner en apati och en allmän trötthet på rådande situation, det är svårt att släpa sig ur soffan och aktivera sig. Just därför är det nu dags att vakna och ta tag i livet framför oss.

Svärdsjö IF (och många andra föreningar) aktiverar många barn, ungdomar och vuxna, och vi tycker vi fyller en viktig funktion i samhället. Föreningen har tränare och ledare som engagerar sig och lägger ner mycket tid och kraft, för att vi alla ska få en vettig fritid och utvecklas både som individer och i grupp. Nu måste vi öka engagemanget bland föräldrar och andra vuxna, eftersom organisationen behöver stöttning från flera håll. För att Svärdsjö IF ska ha ett existensberättigande så måste vi först och främst ha aktiva i föreningen. All statistik visar dock att trenden går åt fel håll och idrottandet minskar, vilket kommer få stora konsekvenser för folkhälsan på sikt.

Svärdsjö IF kommer göra allt i vår makt för att motverka detta, men för att orka så behöver vi DIN hjälp. För även vuxenengagemanget går ner, och det blir allt svårare att få vuxna att ställa upp på de få aktiviteter vi faktiskt har. Detta är inte tänkt som en ”peka-finger-text” och att man ska få dåligt samvete, vi vill att alla ska engagera sig för att det är roligt, och jag är den förste att skriv under på att DET ÄR ROLIGT. Det är våra barn och ungdomar som blir mest lidande av ett bristande engagemang, de som faktiskt behöver vår stöttning mest. Jag har länge pratat om ett engagemang på ”8 timmar/år” eller ”9 minuter/vecka” som vårt mål, kommer vi dit så har vi nått långt, och i mina ögon är det inget övermäktigt.

Framför allt behöver dock barn och unga ditt stöd hemma, dvs. support i sitt idrottande med lite skjutsar ibland, ett litet pep-talk, - vad kul med träning ikväll, hade ni roligt på matchen osv. Utan vuxnas hjälp kommer föreningen inte att överleva på sikt, och när föreningar dör, dör också bygden. Stötta din förening, oavsett om det är fotboll, ridning, vävning, fiske etc. genom att engagera dig, du behövs. Vill du prata fotboll (det enda jag vet något om J) så hör av dig, tillsammans tar vi oss ur Coronakoman för allas bästa.

Svärdsjö IF

/gm Jimmy Linnér, 073-055 72 72, This is a mailto link