Fotbollssäsongen 2020 är slut

02 OKT 2020 09:53
En skrämmande och märklig säsong är till ända, där mycket av det vi kallar ”normalt” har utmanats och frestat på.
  • Skapad: 02 OKT 2020 09:53

Prata fotboll kan kännas trivialt och oviktigt i pandemitider, men samtidigt tycker jag att det gett många, kanske framför allt våra barn och ungdomar, en plats där mycket har varit sig likt. Seniorerna fick en väldigt lång försäsong och spelade bara en halv serie, medans de unga fick en nästan normal säsong. Vi kunde t.o.m. genomföra vår fotbollsskola, vilket vi är mycket tacksamma för. Det tråkiga var att ICA Svärdsjös Minicup fick ställas in, men med tanke på de restriktioner och den risk det innebar så var valet självklart.

Tittar vi tillbaka lite så ser vi att föreningen åstadkommit en hel del den senaste tiden. Förra året kunde vi börja nyttja både en ny Multiarena och ett utegym, och båda anläggningarna verkar användas flitigt. I år har vi fortsatt med att bygga ut klubbis för att ge besökarna en bättre upplevelse, och dessutom är renoveringen av samlingslokalen snart klar. Där ska vi, utan att lova för mycket, försöka skapa en yta där först och främst våra barn och ungdomar kan samlas med jämna mellanrum. Detta blir än viktigare nu när Svärdsjös ungdomsgård har stängt igen, och då försöker vi kliva in och ta ett ansvar. Exakt hur detta ska ta form vet vi inte än, men ambitionen är att smyga i gång det på något sätt under vintern. Självklart är alla välkomna där, även vuxna och icke aktiva, dock har vi inte löst hur många som kan tillåtas vistas där samtidigt, speciellt inte nu under pandemi-tider.

Vi går in i ett osäkert 2021 där vi fortfarande inte vet vad som kommer att gälla, men Svärdsjö IF ska göra det vi kan för att fortsätta ge de aktiva en vettig fritidssysselsättning. Jag fortsätter betona vikten av att få med så många som möjligt i arbetet ”bakom” kulisserna, och det vi önskar är att man kan ställa upp åtta timmar per år, dvs. ungefär nio minuter per vecka. Nästkommande år kanske vi inte bygger så mycket, utan ska fokusera mer på kärnverksamheten där framför allt aktiva, tränare och ledare ingår. Alla synpunkter på vår verksamhet mottages tacksamt så vi kan utvecklas tillsammans, och jag tror ni vet hur ni ska få tag på mig J.

Med det sagt så tackar vi för säsongen 2020, vi tackar våra sponsorer som ställt upp som vanligt trots tuffa tider, vi tackar aktiva, tränare, ledare, aktivitetsansvariga, föräldrar m.fl. och ingen nämnd, ingen glömd. Med detta inlägg börjar vi nu ladda för 2021! Vi syns snart.

Svärdsjö IF /gm Jimmy Linnér