Årskrönika 2020

17 DEC 2020 10:59
  • Skapad: 17 DEC 2020 10:59

2020 är ett år vi troligtvis kommer minnas länge, tyvärr inte på det bästa sättet. Det har varit och fortsätter vara ett tufft läge ute i samhället, och vi måste hjälpas åt för att hålla detta i schack så mycket det går. Vår verksamhet är såklart en bagatell i det stora sammanhanget, och alla våra aktiviteter är lagda på is och när vi startar upp igen vet vi inte, det får myndigheterna bestämma och framtiden utvisa.

Det mest positiva med 2020 är att vi trots allt, kunnat bedriva ungdomsverksamheten på ett relativt normalt sätt. Visst har det varit en del trixande men det har fungerat hjälpligt, och vi är glada med att vi hållit barnen i rörelse och mycket tacksamma att vi kunde genomföra Fotbollsskolan 2020. Seniorsidan var desto svårare att genomföra, och till slut blev det bara en enkelserie som kunde spelas. Ett stort bakslag var att Ica Svärdsjös Minicup fick ställas in, vilket enligt mig annars är årets höjdpunkt.

Trots tuffa tider så tittar vi framåt och börjar därför med en titt i backspegeln. Det är så lätt att bli hemmablind och bommar vidden av vad vi gör och har planer på. Vår kärnverksamhet är fotboll och att hålla i gång våra medlemmar. Under 2020 har vi kört ca. 4000 aktivitetstimmar och haft ca. 800 ledartimmar, helt otroligt av våra aktiva och ledare. Glöm aldrig att utan dessa har vi ingen förening, och vi hoppas alla stöttar dom så mycket det bara går.

SvFF/UEFA har tagit fram en modell för att beräkna den samhällsnytta SIF gör, och vårt bidrag landar på närmare 4,1 MILJONER KRONOR!! Det är ett bra utfall för det jobb vi lägger ner, och vi ska vara otroligt stolta över detta och en siffra vi återkommer till på kommande föräldraträffar.

Nere på IP har det hänt och händer det mycket

• Nya avbytarbås på A-plan
  • Värmeluftspumpar, en miljö- och kostnadssänkande investering
  • Multiarena invigd
  • Nytt utegym med lekplats tack vare många ideella krafter
  • Uteservering under tak byggd, strax klar

Helrenoveringen i klubbstugan ska med lite hjälp bli klar relativt snart, och då väntar vi på dagen då vi får träffas i större antal än 8 personer. Tanken är att kunna erbjuda ett litet alternativ till den stängda ungdomsgården, även om vi fortfarande inte vet exakt om och hur det kommer fungera. Här kommer vi också behöva lite hjälp av några vuxna att vara närvarande under dessa kvällar, men med drygt 400 föräldrar i föreningen så hoppas vi på att man kan ställa upp ett pass per år.

Vart är vi på väg? Under 2021 ska Svärdsjö IF ta steget fullt ut och bli en helt JÄMSTÄLLD förening, dvs. alla ska ges samma möjligheter att spela fotboll. Vad vi kan se så finns inga större skillnader idag, och nu medvetandegör vi det hos alla inblandade så vi faktiskt vet att det är så i verkligheten. Vidare ska föreningens verksamhet fokusera på att de aktiva ska ha ROLIGT när de deltar, resultat ska komma i andra hand. Svärdsjö IF kommer inte vara någon elitförening utan en social företeelse, där lusten att spela fotboll kommer i första hand. Självklart ska vi fortsätta bedriva en verksamhet med hög KVALITET som utvecklar både de aktiva och ledarna, och detta går hand i hand med det lustfyllda.

Vi ska slutföra uppgraderingen av cafeterian/klubbis, och börja använda den som riktig samlingslokal så snart det är möjligt. Vi ska fortsätta utveckla anläggningen för att höja upplevelsen för alla som är där, bl.a. genom Fixardagen. Vi ska öka takten i att få fler engagerade, och jag återkommer till vårt högst modesta mål, 9 min/vecka.

Som slutord vill jag tacka alla sponsorer som fortsatt stötta oss, trots att verksamheten delvis gått på sparlåga. Tack till alla ledare/tränare, funktionärer, aktiva, föräldrar och alla ni andra som gör att vi kan bedriva vår verksamhet. Jag hoppas alla håller avståndet, håller sig friska och håller kontakten, pandemin kommer ta slut och då är det viktigt att vi hittar tillbaka till gemenskapen. De flesta tycker det är roligt att umgås med andra, och Svärdsjö IF ska göra vad vi kan för att både barn och vuxna trivs i föreningens gemenskap. Med din och min hjälp lyfter SIF mot VÄRLDSKLASS och ett ännu roligare 2021!!

Svärdsjö IF

gm Jimmy Linnér, Ordförande